Biografie

Risskant de Woordvoerder 
De Dordtse rapper Risskant werd winnaar van zowel de publieksprijs als de hoofdprijs tijdens de Grote Prijs van Zuid Holland categorie Urban 2007. Hoogtepunten naast het winnen van de prijs waren optredens op verschillende grote podia door het hele land o.a. 013, Melkweg,Effenaar, Nightown en Festivals als Metropolis ,Wantijpop , Eigen Bodem Festival, Breda Barst,Big Rivers en Parkpop. Live werd Risskant regelmatig bijgestaan door Trommelaars, Breakdancers, Danseressen en een complete Live band.

De Jonge Dordtse rapper deed de afgelopen jaren voorprogrammas voor o.a. Krs One & Supernatural, La Coka Nostra,Delinquent Habits, Opposites, Opgezwolle, Black Moon,Immortal Technique,EPMD en Aesop Rock. Inmiddels heeft de Risskant 5 solo albums uitgebracht in eigen beheer: T’Is Mooi Geweest (2006) ,Nieuwe Droom (2007) , Voedingswijzer (2009) ,Wat Gaat het Worden (2010) MTSMTB(2012). Na begin 2009 zijn vierde en derde solo album uitgebracht te hebben is in mei 2009 nog een release naar buiten gebracht. Dit was een unieke tweetalige internationale samenwerking tussen Canada en Nederland samen met de Canadese mc/mede ill-legitimate member Anonymouz getiteld Klassiek. Na deze unieke samenwerking dook Risskant de studio weer in voor zijn 4e solo album Wat gaat het worden??.

In maart 2011 verscheen de Boom bap ep, een 11 tracks tellende ep in samenwerking met producer Sensei Walingh, die o.a. samen heeft gewerkt met Dj Premier, House of Rapz en nog veel meer Amerikaanse artiesten. De ep is gratis en voor niks te downloaden op het net. Na de boom bap ep was het tijd voor een nieuw solo album getiteld “Makkelijk te Snappen , Moeilijk te Begrijpen dat is verschenen in Maart 2012.

In maart 2013 verscheen het album KSEMFD onder de groepsnaam Kortsluiting. Dit was een experimenteel project in samenwerking met Pro6verbaal en Kaascouse.

Hierna was er enige radio stilte maar in november was het tijd voor de “In Het Kader van Hiphop Tape” die gratis is te downloaden.

Risskant staat garant voor een harde,energieke live show met Dordtse Flavour.

 

Boeking & Contact gevens:

R.I.S.S. Rissema
0643085246

risskant078@gmail.com

riss_rissema@hotmail.com

twitter: @risskant

insta: @risskant

MTSMTB Speler